Η τελευταία έκδοση του Facebook Messenger για iOS και Android, έρχεται με μια σημαντική προσθήκη αφού υποστηρίζει πλέον τη λειτουργία των Reactions.

Όπως και στο Facebook, έτσι και στο Messenger, τα reactions καλούνται να χρησιμοποιηθούν στις περιπτώσεις που ο χρήστης θέλει να εκφράσει κάτι διαφορετικό από το Like (Μ’αρέσει), χωρίς να χρειάζεται να γράψει κάποια απάντηση. Αυτό μπορεί να το κάνει με τη χρήση ενός από τα 7 διαθέσιμα emoji που φανερώνουν λύπη, θυμό, χαρά, θαυμασμό κ.α. Η προσθήκη τους σε μια συζήτηση γίνεται πατώντας παρατεταμένα σε ένα εισερχόμενο μήνυμα όταν και εμφανίζονται, προκειμένου ο χρήστης να επιλέξει μία αντίδραση με βάση το animation που αντιστοιχεί σε κάθε emoji.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που διαθέτει πλέον ο Messenger είναι τα mentions, μια λειτουργία που τη γνωρίζουμε πολύ καλά από το Twitter. Έτσι η χρήση του συμβόλου @ πριν ένα όνομα σε μια συζήτηση, θα οδηγήσει σε ειδοποίηση του συγκεκριμένου μέλους έτσι ώστε να γνωρίζει ότι αναφέρθηκε εκεί το όνομά του. Η χρήση ενός mention είναι χρήσιμη κυρίως για ομαδικές συζητήσεις στις οποίες συμμετέχουν αρκετά άτομα και περιέχουν πολλά μηνύματα.

ΠΗΓΗ: Macrumors