Χρείαστηκε να περάσουν 12 χρόνια από τότε που μπήκε στις ζωές μας για να αλλάξει ο λογότυπος του YouTube, με το κόκκινο Play button να μεταφέρεται στα αριστερά και να συνοδεύει τη λέξη “YouTube”. Παράλληλα, η Google ανανεώνει την εμφάνιση της δημοφιλούς υπηρεσίας σε desktop και mobile εφαρμογές.

Στη mobile έκδοση του YouTube έχει αντικατασταθεί η κόκκινη κεφαλίδα με λευκή και έχουν προστεθεί tabs πλοήγησης στο κάτω μέρος για ευκολότερη χρήση με τους αντίχειρες, κάτι απαραίτητο για τα σημερινά smartphones με τις μεγάλες οθόνες. Ακόμη, έχουν προστεθεί τα tabs Account και Library στους λογαριασμούς των χρηστών, καθώς και η δυνατότητα fast-forward ή rewind ανά 10 δευτερόλεπτα.

Εξίσου ενδιαφέρουσα προσθήκη η αυτόματη προσαρμογή του video player ανάλογα με το μέγεθος της εικόνας: διευρύνεται στα οριζόντια videos, συρρικνώνεται στα τετράγωνα videos κλπ. έτσι ώστε να μην βλέπουμε τις μαύρες μπάρες αριστερά και δεξιά ή πάνω και κάτω από το video.

Σε ό,τι αφορά την desktop έκδοση του YouTube έχει γίνει στροφή στο Material Design της Google για πιο καθαρή εμφάνιση και ευκολότερη πλοήγηση. Αν δεν βλέπετε τις αλλαγές, μπορείτε να μεταφερθείτε στη διεύθυνση www.youtube.com/new.