Στο νέο λειτουργικό έχουν προστεθεί πολλά καινούρια χαρακτηριστικά που σκοπό έχουν τη βελτίωση εμπειρίας των χρηστών με τη συσκευή τους. Έχει σχεδιαστεί από μηδενική βάση το Κέντρο Ελέγχου, συνδυάζοντας όλες τις απαραίτητες συντομεύσεις λειτουργιών σε μία σελίδα, τα χειριστήρια ελέγχου των ταινιών που προβάλλονται σε πλήρη οθόνη και η λειτουργία που θα ασχοληθούμε, η μαζική και ταυτόχρονη μετακίνηση εικονιδίων στην αρχική οθόνη.

Για αρκετά χρόνια η οργάνωση και ταξινόμηση των εικονιδίων των εφαρμογών στην οθόνης Αφετηρίας, ήταν προβληματική. Είχατε τη δυνατότητα να μετακινήσετε μία εφαρμογή τη φορά κι όπως καταλαβαίνετε είναι ενοχλητικό εάν επιθυμείτε να ταξινομήσετε πολλές εφαρμογές σε φακέλους ή διαφορετικές σελίδες. Oι φωνές των χρηστών φαίνεται να εισακούστηκαν και τελικά η Apple προσέθεσε τη δυνατότητα να μετακινείτε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα στην Αρχική οθόνη της συσκευής σας. Ας δούμε πώς μπορείτε να το επιτύχετε στο λειτουργικό iOS 11.

Μαζική μεταφορά εφαρμογών στην Οθόνη Αφετηρίας

Βήμα 1: Στην οθόνη Αφετηρίας κρατήστε πατημένο το εικονίδιο μιας εφαρμογής, μέχρι να να αρχίσουν να τρέμουν τα εικονίδια στην οθόνη.

Βήμα 2: Αγγίξτε παρατεταμένα μία από τις εφαρμογές της οθόνης και μεταφέρετέ τη σε κάποιο κενό σημείο. Προσοχή δεν την αφήνετε ακόμη.

Βήμα 3: Κάνοντας χρήση άλλου δακτύλου, αγγίξτε όσες εφαρμογές επιθυμείτε να μετακινήσετε ταυτόχρονα. Κάθε άγγιγμά σας θέτει το εικονίδιο της εφαρμογής κάτω από τις υπόλοιπες.

Βήμα 4: Μόλις ολοκληρώσετε με την επιλογή των εφαρμογών τις οποίες επιθυμείτε να μετακινήσετε, μεταφέρετέ τες σε κενή οθόνη ή φάκελο και απομακρύνετε το δάχτυλό σας από την οθόνη ώστε να αφήσετε τις εφαρμογές στη νέα τους τοποθεσία.

Ακολουθώντας τη μέθοδο αυτή, μπορείτε να μεταφέρετε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα στο λειτουργικό iOS 11. Η ενέργεια είναι πραγματικά πολύ γρήγορη από το να μεταφέρετε κάθε εφαρμογή ξεχωριστά.

Ισχύει η ίδια λειτουργία και με τους φακέλους;

Για να μετακινήσετε περισσότερους από έναν φακέλους, ακολουθείτε την ίδια διαδικασία. Επιλέξτε τους φακέλους που επιθυμείτε να μεταφέρετε, ακολουθώντας την παραπάνω μέθοδο που περιγράφουμε αναλυτικά και αποθέστε τους φακέλους σε μία νέα σελίδα. Όπως προαναφέραμε, εάν επιθυμείτε να μεταφέρετε πολλές εφαρμογές σε έναν φάκελο, αφήστε τες πάνω από αυτόν.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη και είμαστε σίγουροι πως πολλοί χρήστες θα εκτιμήσουν τη νέα λειτουργία.

Ήδη έχουν κυκλοφορήσει οι δοκιμαστικές εκδόσεις του νέου λειτουργικού συστήματος της Apple, ενώ η επίσημη κυκλοφορία για το ευρύ κοινό, είναι προγραμματισμένη για το φθινόπωρο.

Πηγή: www.appleteam.gr