Σας έχει τύχει να θέλετε να απαντήσετε στο τηλέφωνο και να μην καταφέρετε να το κάνετε εγκαίρως επειδή είστε απασχολημένοι με κάτι άλλο; Με το iOS 11, δεν χρειάζεται να ζητάτε από κάποιον άλλον να απαντήσει για εσάς, ούτε, βέβαια, να χάνετε την κλήση. Το ίδιο το iPhone είναι σε θέση να απαντά αυτόματα στις κλήσεις, ανεξάρτητα από το που βρίσκεται ο χρήστης.

Η λειτουργία ονομάζεται “Αυτόματη απάντηση κλήσεων” και μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις “Ρυθμίσεις”. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα προώθησης του ήχου σε ένα ακουστικό Bluetooth ή η κλήση να πραγματοποιηθεί σε mode ανοικτής ακρόασης. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες θα είναι σε θέση να ανταποκρίνονται άμεσα, ακόμη κι αν το τηλέφωνο είναι μακριά τους.

Πώς απαντάμε αυτόματα με το iPhone

Σημ.: Το iPhone θα πρέπει να διαθέτει την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, το iOS 11.

2 automatic answer calls ios 11

  • Πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα

3 automatic answer calls ios 11

  • Εντοπίστε την “Δρομολόγηση ήχου κλήσεων” και επιλέξτε αρχικά την πηγή ήχου για τις εισερχόμενες κλήσεις που θα λαμβάνει αυτόματα το iPhone.
  • Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τον εικονικό διακόπτη της “Αυτόματης απάντησης κλήσεων”.
  • Εκτός αυτού, το iOS παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης της διάρκειας του χρόνου που πρέπει να περιμένετε για να απαντηθεί αυτόματα μια κλήση. Από προεπιλογή, αυτό έχει ρυθμιστεί στα 3 δευτερόλεπτα. Ωστόσο μπορείτε να το αλλάξετε με όριο τα 60 δευτερόλεπτα αναμονής.

Αυτό είναι όλο.

Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να πούμε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό για κάποιες περιστάσεις, όπως κατά τη διάρκεια της οδήγησης, της γυμναστικής, του δείπνου ή του μπάνιου, αλλά θα μπορούσε να γίνει εξίσου ενοχλητικό σε κάποιες περιπτώσεις όπως κλήσεις από spam ή αυτόματη απάντηση ενώ βρίσκεται σε τσάντα κ.α.

Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε ένας διακόπτης στο “Κέντρο ελέγχου”, για γρήγορη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της λειτουργίας. Αναμένουμε και ευχόμαστε να δούμε αυτή την αλλαγή, σε μια από τις προσεχείς αναβαθμίσεις του λογισμικού.

Πηγή: ired.gr