Για πολλά χρόνια ο Mark Zuckerberg και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Facebook ήταν κατηγορηματικοί ότι δεν πρόκειται ποτέ να δούμε κουμπί “Dislike” στο κοινωνικό δίκτυο. Το κοντινότερο που έχουμε δει σε αρνητικό συναίσθημα είναι το Reaction του θυμού και το εικονίδιο dislike που μπορεί να προσθέσει κανείς στα γραπτά σχόλια του. Παρόλα αυτά, η εταιρεία άρχισε να δοκιμάζει την επιλογή “downvote” στα σχόλια των χρηστών και αρνείται πεισματικά ότι πρόκειται για dislike.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος της Facebook, η επιλογή “downvote” δοκιμάζεται περισσότερο για να γίνει πιο εύκολη η διαχείριση των σχολίων στα διάφορα threads που σχηματίζονται κάτω από τις αναρτήσεις των χρηστών. Για παράδειγμα, ένα σχόλιο που παίρνει πολλά Likes εμφανίζεται ψηλότερα από ένα σχόλιο που έχει πάρει πολλά “downvotes” και ο χρήστης μπορεί να καταλάβει αν ένα σχόλιο είναι σχετικό με το θέμα, αν είναι προσβλητικό κλπ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο η Facebook δεν θέλει να προσθέσει κουμπί Dislike είναι για να μην εξαπλώνεται η αρνητικότητα, αλλά υπό μία έννοια και το “downvote” θα μπορούσε να οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα. Θα το δούμε στην πορεία, όταν και αν εξαπλωθεί η χρήση του πέρα από τις λίγες κλειστές ομάδες χρηστών στις ΗΠΑ.